Agenda

The Breakout Project is a jam-packed 48 hours of work, networking, competition and collaboration for the greater good of the world. Throughout the contest, you’ll hear from celebrities and experts with ideas and inspiration on social entrepreneurship and executing successful world-improving initiatives. We’ll cap it off with a huge concert in Springer Market Square in the heart of Kingston where we’ll announce the winning team.

Details about attending competitors, sponsors, keynote speakers, and musical acts will be released as confirmations are received.

Agenda

(subject to change)

General
Live Stage
Learning Streams

Day 1 / Wednesday

6:00 PM Gates Open
7:30 PM Welcome & Opening Address – 1hr
8:30 PM Opening Bell
8:30 PM Panel Discussion – 1hr

9:00 PM Live Entertainment / Innovation Alley – 3hrs
9:30 PM Project Intros – 2hrs
Midnight Activation Challenge – 1hr

Day 2 / Thursday

9:00 AM Morning Opening Address – 1hr
9:30 AM Activation Challenge – 1hr
10:00 AM Team Building 1 – 1hr
10:30 AM Team Talks with Panelists – 8hrs
10:30 AM Kingston Pen Experience – 6hrs
11:30 AM Mass Communications 1 – 1hr

12:30 PM Activation Challenge – 1hr
1:00 PM Project Management 1 – 1hr
2:30 PM Software Engineering 1 – 1hr
4:00 PM Social Innovation 1 – 1hr
5:30 PM Funding Your Project 1 – 1hr
7:00 PM Keynote Address – 1hr
8:00 PM Activation Challenge – 1hr
8:00 PM Team Building 2 – 1hr
8:30 PM Panel Discussions – 4.5hrs
9:00 PM Downtown Activation – 4hrs

Day 3 / Friday

7:30 AM Activation Challenge – 1hr
8:30 AM Morning Opening Address – 1hr
9:00 AM Mass Communication 2 – 1hr
10:30 AM Project Management 2 – 1hr
10:30 AM Kingston Pen Experience – 6hrs

12:00 PM Software Engineering 2 – 1hr
1:00 PM Activation Challenge – 1hr
1:30 PM Social Innovation 2 – 1hr
2:00 PM Final Team Presentations – 3hrs
3:00 PM Funding Your Project 2 – 1hr
8:00 PM Closing Celebration Concert – 3.5hrs

Attendee Information Package

Download the Attendee Information Package to learn more about The Breakout Project, receive an event map, a location map, a proposed agenda, details on how to get here, and more…

Download Now

Attendee Information Package

Download the Attendee Information Package to learn more about The Breakout Project, receive an event map, a location map, a proposed agenda, details on how to get here, and more…

Download Now